tiistai 25. joulukuuta 2012

Kesän kosketus


Alkuperäinen tarkoitkseni oli leipoa 25. päivän kunniaksi jouluinen mansikkakakku, mutta aikataulujen takia jouduin aikaistamaan suunnitelmiani neljällä päivällä. ReShipiin piti olla joulutauolla, mutten itse ole vielä halkeamispisteessä, sillä muutaman vastoinkäymisen vuoksi jouluateria on vielä syömättä...

Tässä lyhyessä ja kuvapainoitteisessa kirjoituksessa kerron, miten kesä tuli keskelle talvea, ja suosittelen muitakin kokeilemaan; tästä tulee takuulla hyvä mieli!




Kun äiti kysyi joulun ruokatoiveita ja varmistettuani, että se saa olla mitä vain (kunhan aineita saa tavallisesta ruokakaupasta), tuli mieleeni heti ensimmäisenä piparit. Piparit ovat kuitenkin jouluna itsestäänselvyys, joten sain toivoa uudestaan: Kakku. Ensin ajattelin jotain perinteisiä luumutäytekakkuja tai taateli- ja piimäkakkuja, kunnes puoliksi vitsaillen ehdotin mansikkakakkua. Idea meni läpi ja kun Desuconin blogin sivuille tuli myöhemmin todella sopivasti myös ohje mansikkakakulle, mahdollisuutta lupauksen pyörtämiseen ei ollut. Jouluostoksia tehdessämme jouduin toteamaan, ettei täkäläisellä seudulla myyty tuoremansikoita ja vielä myöhemmin huomasin, että blogin ohjeissa oli joitakin puutteita, joten jouduin hieman soveltamaan. Todella pian Desublogin kirjoittaja kuitenkin vastasi, ja onnekseni huomasin tehneeni kaiken suunnilleen ohjeiden mukaisesti.


4 normaalikokoista kananmunaa. Jauhot kannattaa siivilöidä, jottei taikinaan jää paakkuja.
Alumiinivuoka on voideltu ja vuorattu vehnäjauholla. Pakastemansikat kannattaa laittaa hyvissä ajoin sulamaan,
ja varmuuden vuoksi laittaa alle kaareva astia, ellet halua yllättyä mansikkaisesta jääkaapista/keittiötasosta.

Uunissa se paistui  alatasolla 175C n.30 min.

3 dl kuohukermaa ja pussi pakastemansikoita. Pohjan ja kannen saa kostutettua vuotavan pussin marjaliemellä.

Sopivan rapsakka, sopivasti kohonut, pinta kultainen, eikä tarttunut tulitikkuun taikinaa.

Kakku kumottu, pitäisköhän kääntää sittenkin toisinpäin...

Puolittaminen onnistui rapsakan taikinan  ja maltin ansioista.

Pohjan päälle mansikkahilloa,
samat kannen sisäpuolelle. Mansikkahilloa 4,5 desiä,
kermavaahtoa vaan ohut kerros väliin.

Kermavaahtoreunukset, keskelle jää tilaa mansikoille.

Koko pussi mahtui. Vähän pääsi neste valumaan...

Girigiri SAFE! \o/

Porukan kommentteja:

-Hyvää, koska se ei ollut yhtään sillai liian makea, vaan raikas.
-Johan tästä tulee kesä mieleen.
-Aika tukusaa, just maukasta.
-Saaks lisää?
-Miten tää liittyy jouluun?

Kiitos todella paljon Desucon-tiimi! Kakku oli helppo toteuttaa, ja ohjeet olivat selkeät, vinkit erinomaiset ja kuvat ehodotonta plussaa! Tästä tulee perinne, älkää ikinä poistako ohjettanne!

~Shii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti